Woning DG, Nazareth

Woning DG, Nazareth

Woning DG is een herbestemde notariswoning aan de rand van het dorpscentrum van de gemeente Nazareth, ontworpen door Vlaminck Van Wetter architecten. De herbestemming van het project bestond in het restaureren van het interieur en exterieur van het bestaande hoofdgebouw en het vervangen van de notarisvleugel door een moderne uitbreiding. Op de eerste verdieping is een dokterspraktijk.

Het complex is opgenomen in de erfgoedlijst en maakt deel uit van de nagedachtenis van de inwoners van Nazareth. Het volume van deze statige woning omvat een symmetrisch hoofdgebouw met een klassiek schuin dak en een kleine uitbouw van het voormalige notariskantoor. In de voortuin, verborgen onder de enorme witte acacia, staat een klein bakstenen tuinpaviljoen dat eveneens is opgenomen in de inventaris onroerend erfgoed.

De hoge glazen vliesgevels (profielserie: Janisol) van de nieuwbouw brengen een bijzondere voortuin en een grote achtertuin binnen in de woning. De bladeren van de witte acacia filteren de zuidelijke zon weg, waardoor het koel en aangenaam is in de zomer. De originele gefrijnde betonnen plint onderaan de hedendaagse uitbreiding bleef behouden, en verenigt zo de oude en nieuwe gevel. Achteraan rust de nieuwe uitbreiding bovenop een betonnen trap. De twee deuren (welke soort deuren) openen naar de achtertuin.

Fotografie: Thomas De Bruyne – Cafeine

 

 

Profielseries: Janisol
Architect: Vlaminck Van Wetter Architecten
Uitvoering: Strobbe Metaalconstructie NV
Woning DG, Nazareth
Woning DG, Nazareth

Een duurzame oplossing en modern comfort

 

Meer projecten en realisaties

 
Onderwijsgebouw Pulse, TU Delft

Onderwijsgebouw Pulse, TU Delft

Profielseries: Jansen VISS Basic SG & Jansen Viss deuren


Architect: Ector Hoogstad

Uitvoering: JM van Delft & Zn.

Woning Verstrepen, Boom

Woning Verstrepen, Boom

Profielseries: Janisol Arte


Architect: Architectslab

Uitvoering: He-Co

Veiligheidspaviljoen, Knokke-Heist

Veiligheidspaviljoen, Knokke-Heist

Profielseries: Janisol deuren, Jansen Viss Gevels


Architect: Compagnie O Architecten

Uitvoering: Strobbe Metaalconstructie NV