Gemeentehuis, Geldrop-Mierlo

Gemeentehuis, Geldrop-Mierlo

Het stadhuis van Geldrop-Mierlo is volledig gerenoveerd en kreeg een nieuw multifunctioneel vergadercentrum erbij. Het nieuw ontwerp van Reset Architecture herschikt de ruimtelijke ordening: het gebouw heeft nu een duidelijke entree en het communiceert beter met de omringende openbare ruimte rondom waardoor de verbinding tussen de gemeenschap en de bestuurlijke processen verhelderd. Het vernieuwde gebouw draait bovendien volledig op elektriciteit en is dus gasloos uitgevoerd; het heeft energielabel klasse A+++.

Het oude stadhuis bestond uit twee gebouwen die met elkaar verbonden waren: een monumentale negentiende eeuwse villa en een gebouw met twee kantoorvleugels uit de jaren 80. Reset Architecture koppelde de villa los van het jaren tachtig gebouw om zo de monumentale kwaliteit van de villa te benadrukken.

Vervolgens is een nieuw transparant volume ontworpen ( met onze Jansen Viss vliesgevels) dat tussen de twee kantoorvleugels boven de begane grond is ingeklemd. Door deze glazen vliesgevels ontstaat terug duidelijkheid in de samenstelling van het gemeentecomplex. De villa en het nieuwe middengebied vormen de publieke- en bestuurszone, centraal, tussen de twee kantoorvleugels. De openheid van de verticale en transparante vliesgevels communiceert een gevoel van uitnodigende toegankelijkheid.

Fotografie: Stijn Poelstra

 

 

Profielseries: Jansen Viss
Architect: Reset Architecture
Uitvoering: JM van Delft & Zn.


Gemeentehuis, Geldrop-Mierlo
Gemeentehuis, Geldrop-Mierlo

Een duurzame oplossing en modern comfort

 

Meer projecten en realisaties

 
Onderwijsgebouw Pulse, TU Delft

Onderwijsgebouw Pulse, TU Delft

Profielseries: Jansen VISS Basic SG & Jansen Viss deuren


Architect: Ector Hoogstad

Uitvoering: JM van Delft & Zn.

Move, Amsterdam

Move, Amsterdam

Profielseries: Jansen VISS, Janisol Arte

Architect: BiermanHenket Architecten


Uitvoering: Rollecate, Kersten

Woning DG, Nazareth

Woning DG, Nazareth

Profielseries: Janisol

Architect: Vlaminck Van Wetter Architecten

Uitvoering: Strobbe Metaalconstructie NV