BARN, Berendrecht

BARN, Berendrecht

In 2016 renoveerden sculp(IT) architecten een groot voormalig stalgebouw tot woning. Nochtans lijkt er niets gewijzigd te zijn. De gevels zijn onveranderd, enkel voorzien van elegante stalen ramen geplaatst achter de originele houten staldeuren. 

De grote centrale stal werd intern volledig van het stof ontdaan en gerestaureerd waar noodzakelijk. Deze verbluffende ruimte wordt gebruikt als polyvalente ruimte en in de zomer en tussenseizoen ook als woonruimte. De eigenlijke woning werd ingericht in de zijstallen. Ze is beperkt van oppervlakte en super geïsoleerd. De interieurarchitectuur van de zijstal steekt messcherp af tegen over deze van de hoofdstal maar dit geeft een boeiend samenspel.   De zijstal staat in relatie met de hoofdstal door 4m hoge thermisch onderbroken heel fijne Janisol Arte ramen. Een unicum.

Bron: sculp(IT) architecten
Fotografie: Lucid

Profielseries: Janisol, Janisol Arte

Architect: sculp(IT) architecten

Uitvoering: Lootens
BARN, Berendrecht
BARN, Berendrecht
BARN, Berendrecht

Een duurzame oplossing en modern comfort

 

Meer projecten en realisaties

 
Veiligheidspaviljoen, Knokke-Heist

Veiligheidspaviljoen, Knokke-Heist

Profielseries: Janisol deuren, Jansen Viss Gevels


Architect: Compagnie O Architecten

Uitvoering: Strobbe Metaalconstructie NV

Secrid, Den Haag

Secrid, Den Haag

Profielseries: Janisol Arte, Art15


Architect: Studio van ‘t Wout Interieurarchitecten


Uitvoering: Graafstra

Station Assen

Station Assen

Profielseries: Jansen Viss High Static

Architect: Powerhouse & De Zwarte Hond


Uitvoering: Jonkers Bouwmetaal